Linkuri accesibilitate

Un fost director la un gigant energetic rusesc și familia sa au fost găsiți morți în Spania


Serghei Protosenia
Serghei Protosenia

Un fost manager de top la gigantul rusesc din domeniul gazelor Novatek, Serghei Protosenia, soția și fiica acestuia au fost găsiți morți într-o vilă închiriată în Spania, a anunțat presa locală la 21 aprilie.

Milionarul în vârstă de 55 de ani a fost găsit spânzurat, în timp ce soția și fiica sa au fost înjunghiate mortal într-o vilă din orașul Lloret de Mar, în apropiere de Barcelona, la 19 aprilie, a declarat poliția conform sursei citate. Se pare că poliția analizează mai multe scenarii posibile. Unul dintre acestea este că Protosenia și-ar fi ucis soția și fiica și apoi s-ar fi spânzurat. O altă direcție a anchetei este că cineva a ucis întreaga familie și apoi a regizat scena crimei, a relatat site-ul spaniol de știri Telecino.

Protosenia, fost director financiar la Novatek, a fost membru al Consiliului de Administrație al companiei energetice. Averea sa este estimată la aproximativ 400 de milioane de euro (433 de milioane de dolari).

Novatek este cel mai mare producător independent de gaze naturale din Rusia, iar analiștii spun că ascensiunea fenomenală a companiei de la un jucător mărunt la începutul anilor 2000, la o companie evaluată la 79 de miliarde de dolari în prezent - nu departe de valoarea de piață de 89 de miliarde de dolari a BP - se datorează, în mare măsură, legăturilor companiei cu Kremlinul. Ghennadi Timcenko, acționar-cheie la Novatek, este considerat un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG