Linkuri accesibilitate

Un general american, expert în Rusia, preia comanda supremă a NATO în Europa


Generalul de armată american Christopher Cavoli - care vorbește limba rusă și are un master în studii rusești la Yale - a preluat funcția de comandant suprem aliat al NATO în Europa (SACEUR) în cadrul unei ceremonii desfășurate la Mons, Belgia.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat în discursul său din 4 iulie, în cadrul ceremoniei, că generalul Cavoli preia comanda pe fondul „revenirii unui conflict brutal în Europa”.

Cavoli îl înlocuiește pe generalul american Tod Wolters, care se retrage, în funcția de comandant SACEUR. Stoltenberg a evidențiat rolul lui Cavoli în supervizarea recentei creșteri a desfășurărilor de trupe americane în Europa ca reacție la invazia Rusiei în Ucraina.

Generalul va fi responsabil, în primul rând, de planificarea și punerea în aplicare a măsurilor militare menite să apere alianța occidentală și să descurajeze Rusia. Cavoli s-a născut în Germania și a trăit o mare parte din viața sa în bazele militare americane. El s-a înrolat în armata americană în 1987 și a servit în Bosnia-Herțegovina, Irak și Afganistan.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG