Linkuri accesibilitate

Un medic ginecolog a fost condamnat la închisoare pentru malpraxis


Cazul pentru care a fost condamnată medicul a avut loc la Institutul Mamei și Copilului, în 2019.
Cazul pentru care a fost condamnată medicul a avut loc la Institutul Mamei și Copilului, în 2019.

Un medic obstetrician-ginecolog a fost condamnat la închisoare pe un termen de 2 ani. Acesta este învinuit că a neglijat regulile și metodele de acordare a asistenței medicale la naștere, fapt ce a dus la vătămarea corporală gravă a nou-născutului, anunță Procuratura Generală.

Potrivit rechizitoriului, la 3 iunie 2019, mama copilului a fost internată la Institutul Mamei și Copilului. Medicul care i-a primit nașterea a examinat-o superficial, încălcând metodele de acordare a asistenței medicale, care prevedeau operație cezariană, dar care nu a fost efectuată. Nașterea a avut loc prin extracție pneumatică.

Aceasta a generat nașterea copilului în stare de asfixie severă cu afectarea gravă a creierului (encefalopatie), hemoragia intraventriculară cerebrală și alte complicații post-asfixie. Potrivit raportului de expertiză judiciară, acestea se califică ca vătămare corporală gravă.

Pentru faptele săvârșite, medicul a fost condamnat la închisoare pe un termen de 2 ani, cu privarea de dreptului de a activa în domeniul medical pe un termen de 3 ani. Executarea pedepsei cu închisoarea a fost suspendată condiționat pe o perioadă de probă de 2 ani.

Inculpatul a pledat nevinovat, cerând să fie achitat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.

Europa Liberă a relatat pe larg despre acest caz, anterior.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te

  • 16x9 Image

    Silvia Rotaru

    M-am alăturat echipei Europei Libere Moldova în anul 2022 și sunt reporteră pe domeniul sănătate. Scriu despre problemele, schimbările și evoluțiile din sistemul medical, dar și despre drepturile și problemele pacienților. Fac jurnalism din 2010, am lucrat în televiziune și în presa scrisă, după ce am absolvit Facultatea de Comunicare și Relații Publice.

XS
SM
MD
LG