Linkuri accesibilitate

Un ministru francez gay spune că Polonia l-a împiedicat să viziteze un sat declarat „zonă liberă de LGBT”


Ministrul francez pentru Europa, Clement Beaune, a declarat, joi, că guvernul polonez l-a amenințat cu anularea întâlnirilor oficiale din timpul unei vizite în Polonia, săptămâna aceasta, dacă ar fi mers și într-un sat care s-a proclamat „zonă liberă de ideologia LGBT”.

Beaune care este gay intenționa să viziteze satul Krasnik pentru a atrage atenția asupra poziției anti LGBT exprimată de peste o sută de localități poloneze, dar a renunțat în urma „presiunilor politice” ale Varșoviei. Declarația oficialului francez survine după dezbateri care au avut loc miercuri în Parlamentul European pe tema „zonelor libere de LGBT” din Polonia.

Europarlamentarii care consideră „scandaloasă” existența acestora s-au pronunțat pentru proclamarea întregii Uniuni Europene drept „zonă a libertății” pentru comunitatea LGBTIQ. Cea mai mare organizație neguvernamentală europeană pentru drepturile minorităților sexuale, ILGA Europe, a spus că, în timp ce intenția europarlamentarilor este bună, ea nu poate ascunde faptul că situația reală în multe țări europene este diferită.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG