Linkuri accesibilitate

Un nou termen pentru accesul fermierilor din Dubăsari la terenurile lor agricole


Totul a început în 1998, când administrația separatistă a instalat puncte de control la trecerile peste traseu, complicând accesul fermierilor la terenuri.
Totul a început în 1998, când administrația separatistă a instalat puncte de control la trecerile peste traseu, complicând accesul fermierilor la terenuri.

Fermierii din raionul Dubăsari vor avea acces la terenurile lor agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca până la 1 aprilie 2023, anunță Biroul Politici de Reintegrare într-un comunicat de presă.

Un nou termen-limită a fost agreat „în rezultatul sesizărilor continue a Chișinăului, prin reprezentanții politici în procesul de negocieri”, înainte ca precedentul să expire, pe 31 decembrie 2022.

Autoritățile constituționale subliniază că cer eliminarea oricăror termene-limită și restricții, astfel încât fermierii să își poată prelucra pământurile, transporta echipamentele sau producția agricolă fără probleme.

Subiectul privind accesul la terenurile agricole de după traseul Tiraspol-Camenca se află de mai mulți ani pe agenda discuțiilor dintre reprezentanții celor două maluri ale Nistrului.

Totul a început în 1998, când administrația separatistă a instalat puncte de control la trecerile peste traseu, complicând accesul fermierilor la terenuri. Șase ani mai târziu, conducerea secesionistă a sechestrat terenurile. În 2006, regimul de la Tiraspol a introdus o nouă regulă – proprietarii de pământuri puteau ajunge la terenurile agricole după ce solicitau un certificat în acest sens.

XS
SM
MD
LG