Linkuri accesibilitate

Un oficial armean declară că a fost încheiat un armistițiu cu Azerbaidjanul


Prim-ministrul armean Nikol Pașinian în fața parlamentului de la Erevan, 14 septembrie 2022
Prim-ministrul armean Nikol Pașinian în fața parlamentului de la Erevan, 14 septembrie 2022

Un oficial de rang înalt armean a declarat că a fost convenit un armistițiu cu Azerbaidjanul după două zile de lupte grele legate de o dispută veche de decenii între vecinii ex-sovietici din Caucaz cu privire la regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

Armen Grigorian, secretarul Consiliului de Securitate al Armeniei, a declarat pentru televiziunea armeană: „Datorită implicării comunității internaționale, s-a ajuns la un acord de încetare a focului”.

Potrivit anunțului, armistițiul este în vigoare de câteva ore. Ministerul Armeniei al Apărării anunțase mai înainte că focurile de armă din zonele de frontieră au încetat. Cu toate acestea, Azerbaidjanul nu a spus nimic despre încheierea unui armistițiu care să pună capăt celor mai sângeroase lupte dintre cele două țări din 2020.

La Erevan, mii de oameni au ieșit în stradă în seara zilei de 14 septembrie pentru a cere demisia premierului armean Nikol Pașinian, pe care îl acuză că a cedat în fața Azerbaidjanului. Protestul, aparent spontan, a fost declanșat, se pare, de declarația lui Pașinian în parlament, făcută mai devreme în aceeași zi, care spunea că este pregătit să „ia decizii dure de dragul păcii”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG