Linkuri accesibilitate

Un parlamentar rus critică Facebook pentru că a „blocat” articole ale agențiilor ruse de știri


Un influent parlamentar rus a criticat aspru compania Facebook pentru că a „blocat” articole ale agențiilor ruse de știri care spuneau că poliția luna trecută ar fi arestat presupuși naționaliști ucraineni, în vreme ce experții au constatat că radicalii erau ruși.

Veaceslav Volodin, spicherul Dumei de Stat, a spus la 8 martie că Facebook a violat drepturile cetățenilor ruși printr-un act care echivalează cu „fărădelege digitală”.

Volodin reacționa astfel la știrile că Facebook a blocat articole ale (televiziunii) RBK și Kommersant care relatau în februarie că structurile de forță rusești au arestat presupuși membri ai MKU, o organizație naționalistă de tineret ucraineană, în orașul sud-vestic Voronej.

Tot atunci, Comitetul Investigativ al Rusiei a publicat un comunicat spunând că 3 tineri au fost arestați pentru provocarea de animozități la Voronej, oraș aflat aproape de granița ucraineană, fără să pomenească vreo afiliere cu vreo organizație politică.

Iar StopFake, agenție ucraineană care cooperează cu Facebook la identificarea și blocarea dezinformării rusești, a spus că oamenii arestați la Voronej făceau parte dintr-o organizație naționalistă rusească.

În protestul său de luni, 8 martie, Volodin a spus că blocarea informațiilor de către Facebook, ca și în trecut de Instagram și Twitter, este „inacceptabilă”, pentru că „violează legislația” rusească. „Vom propune o soluție legislativă care să prevină astfel de acțiuni împotriva presei rusești”, a mai spus Volodin.

XS
SM
MD
LG