Linkuri accesibilitate

Un suspect în cazul otrăvirii lui Aleksandr Litvinenko a murit de COVID-19 la Moscova


Aleksandr Litvinenko, fost ofițer KGB, cu cartea sa „Blowing Up Russia: Terror From Within" în casa lui din Londra, 10 mai 2002

Dmitri Kovtun, unul dintre cei doi cetățeni ruși acuzați de Marea Britanie de otrăvirea lui Aleksandr Litvinenko, la Londra, în 2006, a murit după ce ar fi contractat COVID-19 la Moscova.

Andrei Lugovoi, un membru al Camerei inferioare a Parlamentului Federației Ruse, acuzat și el în acest caz, a confirmat vestea morții lui Kovtun. Marea Britanie susține că Litvinenko, cetățean britanic naturalizat, fost ofițer KGB și vehement critic al Kremlinului, a murit la câteva săptămâni după ce a băut un ceai cu poloniu-210 radioactiv la Hotelul Millennium, unde s-a întâlnit cu Kovtun și Lugovoi. Anchetatorii britanici au declarat că au găsit urme de poloniu în locuri din Londra unde au fost Kovtun și Lugovoi, inclusiv în birouri, hoteluri, avioane și pe un stadion de fotbal.

Ambii bărbați au negat orice implicare în moartea lui Litvinenko, iar Rusia a refuzat să îi extrădeze pentru a fi judecați. Kovtun ar fi suferit o gravă cădere de sănătate din cauza expunerii la radiații în decembrie 2006. Persoanele cu afecțiuni medicale preexistente și persoanele în vârstă sunt supuse unui risc mai mare de a muri din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19, arată datele.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG