Linkuri accesibilitate

Un tribunal din Federația Rusă a condamnat doi tătari din Crimeea la lungi pedepse cu închisoarea


Zekirya Muratov, ascultând verdictul tribunalului. 11 februarie 2022

O instanță din Rusia a condamnat doi tătari din Crimeea la pedepse lungi de închisoare. Cei doi au fost acuzați că sunt membri ai unui grup islamic interzis, pe fondul unei represiuni continue asupra grupului etnic.

Pe 11 februarie, Tribunalul Militar al Districtului Sud al Rusiei din orașul Rostov-pe-Don i-a condamnat pe Zekirya Muratov și Vadim Bektemirov la 11 ani și jumătate și, respectiv, 11 ani de închisoare, după ce i-a găsit vinovați de afiliere la gruparea islamică Hizb ut-Tahrir. Cei doi au pledat „nevinovat”. Muratov și Bektemirov au fost arestați împreună cu alți cinci tătari din Crimeea, în iulie 2020 în Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal de la Ucraina. Hizb ut-Tahrir este un grup islamic interzis în Rusia, dar nu și în Ucraina.

Avocatul poporului ucrainean Lyudmyla Denisova a scris pe Telegram că poliția rusă a reținut trei jurnaliști tătari din Crimeea -- Amar Abulgaziyev, Rustem Useynov și Ali Suleymanov -- care au venit la procesul lui Muratov și Bektemirov pe 11 februarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG