Linkuri accesibilitate

Un tribunal rus a amendat Facebook, Twitter și Telegram pentru că nu au șters conținut incomod pentru Moscova


Un tribunal rus a amendat din nou giganții Facebook, Twitter și Telegram pentru că nu au șters conținutul pe care Moscova îl consideră ilegal. Tribunalul din Taganka a anunțat ieri că Facebook a fost amendat cu 6 milioane de ruble (81.000 de dolari), Twitter - cu 5.5 milioane de ruble și Telegram - cu 11 milioane de ruble, în baza argumentelor depuse de agenția de monitorizare Roskomnadzor.

Moscova susține că încearcă să stăvilească dezvoltarea acestor rețele occidentale în Rusia, Moscova făcând eforturi să își consolideze ceea ce ea numește Internetul „suveran” rus. Criticii regimului lui Vladimir Putin spun că autoritățile încearcă să înăbușe dizidența înainte de alegerile parlamentare din septembrie, în timp ce popularitatea Partidului Rusia Unită aflat la guvernare scade.

Autoritățile ruse spun că postările pe site-urile lor ar fi încurajat minorii să se alăture protestelor nesancționate în ianuarie, când oamenii din toată Rusia au ieșit în stradă pentru a-l sprijini pe politicianul de opoziție și critic al Kremlinului Alexei Navalnîi, aflat acum în pușcărie în baza unor acuzații considerate de el și de sprijinitorii săi drept „motivate politic”. Moscova încearcă, de asemenea, să forțeze firmele străine să deschidă birouri în Rusia și să le oblige să stocheze datele personale ale utilizatorilor ruși pe teritoriul Rusiei, permițând astfel autorităților să controleze comunicațiile.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG