Linkuri accesibilitate

Un tribunal rus a sancționat mai multe proiecte ale RFE/RL pentru că au refuzat să se conformeze legislației „agenților străini”


Un tribunal rus a sancționat mai multe proiecte de limbă rusă ale postului Radio Europa Liberă/Libertatea pentru că au refuzat să se conformeze noilor restricții prevăzute de legislația „agenților străini”, aplicându-le o amendă totală de 1,1 milioane de ruble (aproximativ 14 500 de dolari). Tribunalul raionului Tverskoi din Moscova a sprijinit sancțiunile propuse de agenția rusă pentru supravegherea comunicațiilor, Roskomnadzor. A fost amendată atât instituția, cât și directorul proiectelor vizate, Radio Libertatea, televiziunea Current Time și rețeaua ei digitală, precum și două portaluri regionale.

Amendamente recente la legislația rusă obliga instituțiile de presă finanțate din străinătate să-și identifice în Rusia conținutul drept produs al unui „agent străin” și prevăd pedepse penale pentru jurnaliștii care nu se conformează. Corporație independentă nonprofit finanțată de Congresul Statelor Unite, Radio Europa Liberă/Libertatea nu s-a conformat restricțiilor ruse. Acumularea mai multor amenzi pot forța compania să-și restrângă operațiunile pe teritoriul Rusiei.

XS
SM
MD
LG