Linkuri accesibilitate

Un tribunal militar rus a amânat audierea în procesul intentat de opozantul rus Aleksei Navalnîi


Biserica ortodoxă a coloniei penitenciare de la Pokrov, unde opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat acum câteva zile.
Biserica ortodoxă a coloniei penitenciare de la Pokrov, unde opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost transferat acum câteva zile.

Un tribunal militar rus a amânat audierea în procesul intentat de opozantul rus Aleksei Navalnîi pentru refuzul anchetatorilor militari de a investiga otrăvirea sa cu un agent neurotoxic anul trecut în Siberia.

Judecătorul Tribunalului garnizoanei 235 a amânat în audierea până pe 22 martie, din cauză că Navalnîi a refuzat în 16 martie să ia parte la ea din închisoarea unde se află prin legătură video.

Într-un mesaj postat pe Instagram în 15 martie, Aleksei Navalnîi a descris condițiile severe din închisoarea în care a fost mutat cum câteva zile, spunînd că între altele e vorba de controale la fiecare oră în timpull nopții. Postarea lui Navalnîi de pe Instagram e prima confirmare că el a ajuns la colonia penitenciară de la Pokrov din regiunea Vladimir, la 85 de kilometri distanță de Moscova, vestită pentru regimul său extrem de strict.

Plângerea penală a activistului rus anti-corupție se referă la incidentul din august anul trecut, când a fost transportat în stare critică din Siberia în Germania, unde a fost diagnosticat cu otrăvire cu ceea ce mai multe laboratoare europene au confirmat că a fost un agent neurotoxic de tip Noviciok.

XS
SM
MD
LG