Linkuri accesibilitate

Un val de căldură în Canada a provocat moartea a peste 200 de oameni


Un val neobișnuit de căldură în Canada a dus la moartea a peste 200 de persoane în ultimele zile.

Canada a stabilit un nou record istoric de temperatură ridicată pentru a treia zi consecutiv, ieri, atingând 49,5 grade Celsius în Lytton, Columbia Britanică, la aproximativ 250 de kilometri la Est de Vancouver.

Temperaturile record anterioare nu depășiseră niciodată 45 de grade Celsius.

Cel puțin 134 de persoane au decedat în zona Vancouver din 25 iunie și până acum, au anunțat oficialitățile, poliția înregistrând peste 65 de decese subite, majoritatea lor fiind „legate de căldură”.

Centre de răcire de urgență și fântâni de apă au fost amplasate în zona Vancouver, deoarece multe case din Columbia Britanică nu au aer condiționat, deoarece temperaturile sunt de obicei mult mai blânde în lunile de vară.

Climatologii spun că valul de căldură se datorează unei cupole de înaltă presiune care planează peste nord-vestul Statelor Unite și Canada.

Temperaturile din orașele Portland și Seattle din nord-vestul Statelor Unite au atins, de asemenea, niveluri nemaivăzute de la începutul păstrării înregistrărilor din anii 1940: 46 de grade Celsius în Portland și 42 de grade în Seattle pe 28 iunie, a anunţat Serviciul Național Meteorologic din SUA.

Valul de căldură și seceta prelungită au declanșat mai multe incendii în weekend. Un incendiu la granița dintre California și Oregon a ars aproximativ 600 de hectare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG