Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md

În această săptămână, aflați de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice că șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, fost procuror general adjunct în perioada guvernării PDM, locuiește într-un apartament de lux din centrul Chișinăului.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:08 0:00
Link direct

Locuința nu se regăsește în declarația de avere și interese a oficialului, la fel ca și alte bunuri pe care acesta le folosește. Omul legii este divorțat în acte și astfel nu declară imobilele și automobilele înregistrate pe numele fostei soții. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au documentat și au constatat că cei doi locuiesc împreună. Experți anticorupție spun că divorțul este folosit de multe ori când unii funcționari vor să-și ascundă averile care depășesc limita veniturilor oficiale. Toate detaliile, pe Anticoruptie.md.

Mai citiți pe portal și despre lupta care se duce pentru Curtea Supremă de Justiție...


Cinci judecători de la Curtea de Apel Chișinău, șase magistrați de la instanța de fond din Chișinău și câte un judecător de la Curtea de Apel Comrat, Curtea de Apel Bălți și Judecătoria Bălți s-au înscris în concursul pentru suplinirea funcției de magistrat la Curtea Supremă de Justiție. Patru dintre cei 15 candidați înscriși în competiție au participat și la concursul anterior pentru funcția de judecător la CSJ, candidaturile lor însă nu au acumulat numărul necesar de voturi din partea membrilor CSM. Unii magistrați care vor să acceadă la CSJ au fost vizați în anchetele Centrului de Investigații Jurnalistice, au emis anterior hotărâri controversate în dosare scandaloase, unele soldate cu achitarea a zeci de mii de euro în cauze pierdute la CEDO. Detalii despre fiecare, pe Anticoruptie.md.

La rubrica dosare de corupție aflați că Oleg Pruteanu, învinuit într-un dosar pentru trafic de droguri, a fost eliberat din arest preventiv după ce a stat 35 de luni în detenție. Decizia a fost luată vineri de către Judecătoria Chișinău. Instanța a respins demersul procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare pe numele lui Pruteanu cu încă 30 de zile. Conform deciziei magistraților, Pruteanu se va afla sub control judiciar. Pruteanu nu a fost escortat în sala de judecată din cauza că este internat în stare gravă cu Covid-19 în Penitenciarul-spital nr. 16. Rudele sale îl așteaptă la poarta închisorii. Ele susțin că îl vor interna pe Pruteanu în spital, dar și-au exprimat îngrijorarea că anumite persoane interesate ar putea să împiedice eliberarea acestuia din închisoare. Detalii, pe portalul nostru.

Mai citiți pe portal și despre dosarul tânărului condamnat la 18 ani pentru un omor care nu a avut loc. ..


Curtea de Apel Chișinău a amânat din nou, după o pauză de 7 luni, examinarea dosarului în privința tânărului din orașul Ialoveni, condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor, deși victima este în viață. Instanța a acceptat demersul apărării ca să fie audiați mai mulți martori, inclusiv medicii care au examinat partea vătămată. Următoarea ședință este stabilită pentru luna octombrie. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Vă amintim că, dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.

Recommended

XS
SM
MD
LG