Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md

Un ziar în fiecare seară:anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct



Accesați portalul Anticorupție.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a citi un amplu reportaj despre propaganda rusească și viața de după război în Georgia și în Moldova. Georgia și Moldova au în comun nu numai ospitalitatea și vinul bun, dar și rănile adânci brăzdate în istoria ultimului sfert de veac. Două războaie în Georgia și unul în Moldova, susținute de către Federația Rusă, au dezbinat teritorii, au frânt destine omenești, au despărțit familii și au învrăjbit oameni. După războaiele teribile au apărut entități autoproclamate: Abhazia și Osetia de Sud în Georgia și Transnistria în Moldova. Toate trei republici separatiste continuă să fie susținute, prin scheme dubioase de Federația Rusă, dar și prin propagandă și dezinformare, o mașinărie puternică, alimentată de la Moscova. O echipă de jurnaliști din Georgia și Moldova a încercat să afle cum funcționează propaganda rusească în ambele țări, mai ales în regiunile separatiste. Întregul reportaj, la rubrica investigații, pe Anticoruptie.md.


La rubrica „dosare de corupție” aflați ultimele detalii din dosarele lui Viorel Morari. Pretinsele investigații jurnalistice în baza cărora ar fi fost pornit cel de-al doilea dosar penal pe numele fostului șef de la Procuratura Anticorupție au la bază o scrisoare anonimă expediată pe data de 5 decembrie 2019 pe adresele electronice ale mai multor instituții de presă. Scrisoarea în care Viorel Morari a fost învinuit pe 11 pagini că deține o afacere de milioane, mai multe terenuri și imobile înregistrate pe numele fratelui, părinților și ale unor rude apropiate a fost publicată sau a fost utilizată în materiale jurnalistice de către mai multe instituții media controlate de către Partidul Socialiștilor, aflat la guvernare, presa afiliată anterior fostului lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, precum și de către fostul oficios guvernamental, ziarul Moldova Suverană. Mai multe detalii, pe portalul nostru.

Un alt subiect îl are în vizor pe fostul președinte al Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, care a demisionat anul trecut, pe fonul crizei fără precedent a înaltei curți. Acesta continuă să evalueze procurorii și judecătorii la examenele de absolvire în cadrul Institutului Național al Justiției, în calitate de președinte al comisiei de evaluare, funcție ce revine președintelui CC. Experții sunt de părere că Poalelungi nu mai are dreptul moral să evalueze procurorii și judecătorii, iar reprezentanții INJ spun că regulamentul instituției nu admite schimbarea președintelui comisiei de la un examen la altul. Detalii, pe Anticoruptie.md.

La rubrica „achiziții publice” aflați că o companie care a fost sancționată anterior pentru că nu a livrat la timp tabletele pentru deputați a câștigat și cea de-a doua licitație organizată de Parlament privind aprovizionarea deputaților cu tablete. Este vorba despre compania Forse-Computer SRL care a fost sancționată cu aproape o sută de mii de lei. Cum a fost posibil, aflați de pe portalul nostru.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.

XS
SM
MD
LG