Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata rubricii este Mariana Colun de la anticoruptie.md

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:07 0:00
Link direct„Accesați portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a afla că Judecătoria Chișinău a respins ca neîntemeiată plângerea fostului șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei organizate și Cazuri Speciale, (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, privind anularea ordinului semnat la 17 septembrie 2019 de ex-procurorul general interimar, Dumitru Roibu, cu privire la revenirea lui Viorel Morari la șefia Procuraturii Anticorupție. Nicolae Chitoroagă a invocat că Morari a fost repus ilegal în funcție, astfel fiindu-I încălcate drepturile sale la un proces echitabil, după ce Procuratura Anticorupție i-a intentat dosar penal pentru îmbogățire ilicită. În replică, Viorel Morari a declarat că decizia privind intentarea dosarului penal pe numele lui Chitoroagă a fost luată de către Procuratura Generală. Totodată, fostul șef al Procuraturii Anticorupție a mai invocat că Nicolae Chitoroagă ar fi depășit termenul de prescripție prevăzut de legislație pentru depunerea cererii. Iurie Lealin, reprezentantul Procuraturii Generale, a cerut să fie respinsă ca inadmisibilă plângerea lui Chitoroagă, motivând că nu este clar care drept i-a fost încălcat prin repunerea lui Morari în funcție. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Un alt articol îl are în vizor pe chirurgul cardiolog Anatol Ciubotaru. Fostul director al Spitalului Clinic Republican (SCR) a fost demis pentru că a organizat testarea a șase angajați din Secția terapie intensivă la un laborator privat, nu a dispus repetarea testelor în laboratorul de stat și nu a luat măsuri pentru izolarea și internarea lor în spital. Aceasta rezultă din referința juristului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Andrei Șveț, prezentată în instanță la judecarea cererii lui Ciubotaru care a contestat demisia. Deși a prezentat mai multe probe de natură să combată poziția reprezentantului Ministerului, Curtea de Apel Chișinău a respins plângerea profesorului Ciubotaru, menținând argumentele aduse de Șveț. Detalii, pe portalul nostru.

La rubrica știri aflați că doar unul din zece judecători cercetați disciplinar în anul 2019 a ajuns să fie pedepsit pentru încălcările admise în activitate, se arată în raportul de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru anul trecut. Tot în 2019, CSM a eliberat acordul pentru pornirea urmăririi penale în privința a trei judecători. Magistrații au fost cercetați pentru trafic de influență, îmbogățire ilicită, amestec în înfăptuirea justiţiei şi în urmărirea penală, respectiv pentru spălarea banilor. Mai multe detalii, pe Anticoruptie.md.

La rubrica achiziții publice aflați că al treilea spital raional a procurat un aparat de ventilare artificială a plămânilor. După ce spitalele raionale din Cahul și Hâncești au fost dotate cu aparate noi pentru ventilarea artificială a plămânilor, și spitalul raional din Soroca, unde au fost confirmate până în prezent mai multe cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, va fi utilat cu un astfel de aparat. Primăria orașului Soroca a încheiat, la 25 martie curent, un contract cu întreprinderea mixtă GBG MLD SRL, privind procurarea unui aparat de ventilare artificială a plămânilor. Licitația a avut loc prin negociere fără publicare, cu participarea unui singur agent economic. Și în cazul spitalelor din Hâncești și Cahul, GBG MLD SRL este compania care va livra aparatele. Detalii, pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG