Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata din această seară este Mariana Colun de la Anticoruptie md.

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

„Citiți pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice profilurile celor opt candidați care luptă pentru șefia statului la prezidențialele din 1 noiembrie. Reporterii portalului Anticoruptie.md vă prezintă detalii din cariera acestora, averile și interesele pe care le au, dar și scandalurile în care au fost implicați de-a lungul timpului. Găsiți articolul la rubrica investigații de pe Anticoruptie.md.

Tot la rubrica investigații citiți o anchetă despre banii europeni, destinați unei grădinițe din Ungheni, care au dispărut în conturile unui ONG. Grădinița „Licurici” din orașul Ungheni ar fi ajuns astăzi una dintre cele mai moderne și bine amenajate instituții preșcolare din țară, dacă banii oferiți în anul 2014 de Uniunea Europeană ar fi fost folosiți conform destinației. Pentru că banii au început să dispară cu miile chiar la începutul implementării proiectului, Delegația Uniunii Europene a oprit finanțarea. După cinci ani, banii așa și nu au fost restituiți și nimeni nu a fost tras la răspundere. Toate detaliile schemei le aflați de pe portalul nostru.

La rubrica dosare de corupție aflați că afaceristul Veaceslav Platon solicită despăgubiri de 300.000.000 de dolari de la fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, pentru că acesta ar fi dat curs la o plângere depusă de Vladimir Plahotniuc pe numele său. Pretențiile lui Platon se regăsesc în dosarul penal intentat lui Viorel Morari pentru abuz de serviciu, în care afaceristul are statut de parte vătămată. Veaceslav Platon a venit, marți, însoțit de avocatul său, la ședința de judecată în dosarul penal intentat împotriva lui Morari. Afaceristul s-a arătat indignat că instanța a dat curs solicitării demersului avocatului lui Morari privind examinarea unor demersuri depuse încă în faza de urmărire penală, ignorate de procurori. Platon l-a acuzat pe Morari și apărătorii săi, în cadrul ședinței de judecată, că folosesc diferite modalități pentru a tergiversa procesul. Viorel Morari susține că pretențiile pecuniare ale lui Veaceslav Platon sunt neîntemeiate. Detalii, pe anticoruptie.md.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, de asemenea puteți să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri pot ajunge subiectele unor investigații jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG