„La gunoiștea de la Țânțăreni ajung lunar peste 25 tone de echipamente de protecție de unică folosință împotriva Covid-19. Zilnic ne spălăm mâinile cu săpunuri chimice, care ajung în apele subterane, utilizăm masiv dezinfectanți în recipiente din plastic, mănuși, măști și șervețele antibacteriene. Conștienți de daunele pe care le aducem mediului, mai ales pe timp de pandemie, mulți oameni încearcă să utilizeze opțiuni mai ecologice cum ar fi săpunurile naturale sau măștile din pânză naturală. Care sunt opțiunile activiștilor de mediu din Moldova aflăm pe ecopresa.md.
Moldovenii achită facturi mai mari pentru energie termică pentru că, consumul de energie la metru pătrat este de două-trei ori mai mare decât în alte țări, susține expertul în eficiență energetică Victor Parlicov. Potrivit lui, Republica Moldova are o problema cu eficiența energetică a clădirilor la nivel de țară. Pe viitor, fiecare clădire va primi un certificat energetic, în funcție de câtă energie este nevoie pentru a o întreține pe parcursul anului. În baza acestora, se vor lua măsuri pentru a îmbunătăți eficiența energetică a clădirilor, în special a celor cu destinație publică: spitale, grădinițe, școli sau blocurile multietajate.
Tot pe ecopresa.md aflăm că la Călărași s-a desfășurat un flasmob inedit. Participanții au renunțat la pungile de plastic în schimbul unor torbe ecologice. Traistele din stofă au fost brodate de către meșterițe, voluntarele vârstei de aur din mai multe sate din raionul Călărași.
Între timp un studiu elaborat de centrul Expert Grup arată că investițiile pe care le face statul pentru protecția mediului sunt insuficiente. Autorii spun că impactul oamenilor și al agenților economici asupra mediului devine, cu fiecare an, tot mai simțitor și imposibil de ignorat, iar multe dintre țările dezvoltate au pus această problemă în lista priorităților naționale.
Pentru mai multe știri la zi despre mediu și situația ecologică din lume și R. Moldova intrați pe ecopresa.md.”