Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Galina Vasilieva de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct

„Peste 4 mii de plângeri s-au înregistrat anul trecut în instanțele de judecată din Moldova. Acestea se referă la încălcările care au fost admise de poliție și procuratură în timpul investigațiilor. NewsMaker relatează istoriile a trei deținuți care au reușit să demonstreze că au fost condamnați ilegal.

Am putea să ne așteptăm în timpul apropiat la un vaccin împotriva coronavirusului? Cât ar putea dura pandemia? Riscă oare să se contamineze în mod repetat cei care s-au vindecat deja de COVID-19? Epidemiologul britanic Richard Peabody, directorul grupului european al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru administrarea situațiilor excepționale provocate de răspândirea infecțiilor, ne-a vorbit despre toate acestea într-un interviu acordat pentru NewsMaker. Detalii – pe site-ul NewsMaker.md.

Ghennadii Kuzimicev, fostul ministru al afacerilor interne din RMN nerecunoscută, este deținut de aproape doi ani într-o celulă din Tiraspol. Medicii nu au acces la el, îi sunt confiscate pachetele cu produse, iar uneori este supus maltratărilor din partea forțelor de ordine. Într-un interviu pentru NewsMaker, Veaceslav Țurcan, avocat din Chișinău, care reprezintă interesele lui Kuzimicev la CEDO, a vorbit despre ce nu e în regulă în dosarul clientului său, ar putea avocații de pe malul drept al Nistrului să lucreze în Transnistria fără a fi intimidați și care este principala „fărădelege” a sistemului de drept din Transnistria.”

XS
SM
MD
LG