Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Newsmaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md

„Pandemia de COVID-19 pare de neoprit deocamdată. Într-un interviu pentru NM, ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a explicat de ce Moldova se confruntă cu insuficiența lucrătorilor medicali, cum autoritățile intenționează să mențină în țară medicii calificați, dar și despre ceea ce ne așteaptă în perioada următoare.

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării au decis să inițieze acțiuni de combatere a discriminării și agresiunilor sexuale și au adoptat un regulament intern special în acest sens. În articolul «Поглаживания, щипки, прикосновения» («Mângâieri, pișcări, atingeri»), NM a relatat, cum se va lupta contra hărțuirii în MAI și în Armata Națională.

Consiliul Economic pe lângă prim-ministru și Ministerul Economiei și Infrastructurii elaborează Matricea de susținere a afacerilor «Anticovid». Din articolul «Чего хочет бизнес» («Ce-și dorește businessul») veți afla despre solicitările mediului de afaceri, judecând după rezultatele preliminare ale unui studiu, care a fost discutat cu reprezentanții diferitelor ramuri ale economiei.

Continuă dezbaterile despre noul regulament cu privire la publicitatea exterioară, care a fost elaborat de primăria capitalei. Designerii și activiștii au întocmit un ghid vizual, care demonstrează cum ar putea arăta Chișinăul fără panourile de publicitate în exces, fațadele din plastic și indicatoarele stridente. Autorii ghidului au povestit într-un interviu pentru NM, cum și de ce capitala și-a pierdut imaginea și cât de repede ar putea fi îmbunătățită situația.”

XS
SM
MD
LG