Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link direct

„Sistemul judecătoresc din Moldova se opune de fiecare dată când se confruntă cu dosare și acuzații împotriva fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. A spus-o chiar procurorul general Alexandru Stoianoglo, care consideră că unii magistrați „continuă să servească corporației lui Plahotniuc”. NewsMaker a decis să reamintească cum vechiul sistem blochează investigația dosarelor despre Plahotniuc, „Metalferos” și furtul miliardului.

Curtea de Apel Chișinău a anulat sentința în dosarul de rezonanță de acum șase ani despre coruperea deputaților, în care figurau 750 mii de dolari cash, bani care au fost confiscați. NewsMaker a studiat 54 de pagini ale deciziei de motivare a Curții de Apel și relatează de ce judecătorii au eliminat toate probele din dosar, nu au recunoscut banii confiscați ca fiind probe și ce atribuție au în acest sens Platon, Plahotniuc, Putin și Acordul de Asociere cu UE.

Vladimir Filat a revenit oficial în politica moldovenească, preluând conducerea Partidului Liberal Democrat (PLDM). Asta cu toate că, proaspăt ieșit din închisoare, afirma că nu-l interesează activitatea politică. Însă experții susțin că revenirea acestuia în politică a fost previzibilă. O analiză privind șansele PLDM și ale lui Filat de a ocupa din nou un loc în „politica mare” găsiți pe newsmaker.md.

În Moldova, toți s-au obișnuit demult să rezolve orice problemă prin metoda „hai să ne înțelegem”. De obicei, asta presupune cel puțin „ciocolată și coniac”. NewsMaker vă propune să susțineți un test și să verificați, cât sunteți de toleranți față de cazurile de corupție.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG