Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Galina Vasilieva de la NewsMaker.md.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:15 0:00
Link direct

„Confruntare politică, alegeri anticipate, reforme? Ce se va întâmpla în Moldova cu Maia Sandu președinte? Jurnaliștii NewsMaker au vorbit despre aceasta cu experții. Puteți citi despre prognoze pe site-ul newsmaker.md.

Maia Sandu a devenit prima femeie președinte în istoria Moldovei. NewsMaker a selectat tot ce se știe despre ea. Cine este Maia Sandu – citiți pe site-ul newsmaker.md.

Nivelul de cunoaștere a limbii române în rândul tinerilor din Găgăuzia continuă să fie scăzut. Cauzele principale sunt nivelul insuficient de predare în școlile din autonomie și lipsa mediului lingvistic. NewsMaker a discutat cu cinci tineri din Găgăuzia despre cum ei (nu) au învățat limba română în școală, cum și unde au decis să-și continue studiile, dacă s-au confruntat cu situații de discriminare pe criterii lingvistice sau etnice și ce cred ei despre toate acestea. Totodată, noi am discutat cu câțiva experți, cum ar putea fi soluționată această problemă, dar și cum poate fi îmbunătățită cunoașterea limbii române în Găgăuzia.”

XS
SM
MD
LG