„La Chișinău, noile blocuri locative apar adesea în cele mai neașteptate locuri. De exemplu, în parcuri. Acest lucru provoacă indignarea chișinăuienilor, dar situația nu se schimbă. Există o soluție pentru această problemă sau interesele unora le vor leza mereu pe ale altora – aflați în reportajul video realizat de NewsMaker «У Кишинева отжимают парки» („Orașul Chișinău rămâne fără parcuri”).
Acum 35 de ani, s-a produs cel mai grav accident nuclear din istorie. Pictorul Serghei Sulin din Chișinău a fost unul dintre cei 3500 de locuitori ai Moldovei care au participat la lucrările de lichidare a consecințelor avariei de la Centrala nucleară de la Cernobîl. În articolul «Одна минута на крыше и половину дозы ты получил» («Un minut pe acoperiș și ai primit o jumătate de doză»), el a povestit, în ce a constat activitatea plutonului său în «zona de excludere” și cum, după ce a primit «pensia de la Cernobîl», s-a simțit un om bogat, dar pe o perioadă scurtă.
Unii o numesc aur digital, alții – o bulă de săpun care iată-iată se va sparge
NewsMaker a decis să continue proiectul NMoney și să relateze, de această dată, despre criptomonedă. Unii o numesc aur digital, alții – o bulă de săpun care iată-iată se va sparge. Ce reprezintă, de fapt, criptomoneda, de ce aceasta este atât de costisitoare și merită să investești bani în ea – aflați din articolul nostru. («Купить биткоин в Молдове? Можно ли на этом заработать, если ты не Илон Маск» / „Să cumpăr bitcoin în Moldova? Ai putea obține venit din aceasta sau tu nu ești Elon Musk”).
Ce înseamnă privilegii în stil moldovenesc? Prin ce se deosebește conceptul moldovenesc despre privilegii de cel vest-european? Ar trebui oare să fie prezentate scuze pentru acestea? Despre jurnaliștii vaccinați, femeile necăsătorite, bătrânii invizibili și dreptul la supremație — în noul podcast realizat de redactorii NewsMaker întitulat «Нанаши и привилегии» («Nașii și privilegiile»).”