Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata este Stela Untilă de la NewsMaker.md.

„Pandemia a agravat și mai mult criza de medicamente pentru copiii din Moldova care suferă de boli rare. NM a prezentat în articolul «Жизнь ребенка нельзя поставить на паузу» («Viața unui copil nu poate fi pusă pe pauză») istoria Dianei Boțan, care era nevoită să meargă peste hotare după medicamente pentru fiul său. Însă coronavirusul i-a blocat și această posibilitate.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct

Iar pentru cei care încă se îndoiesc dacă merită sau nu să se vaccineze și pentru ce ser să opteze, NM a pregătit articolul «Зачем мне делать прививку от коронавируса» («De ce să mă vaccinez împotriva coronavirusului»). Veți afla răspunsurile la cele mai frecvente întrebări despre acest subiect.

Treizeci de ambasade acreditate în Moldova au publicat o declarație comună cu ocazia Zilei internaționale împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei. Misiunile diplomatice și-au exprimat susținerea față de comunitatea LGBT din Moldova, care este supusă discriminării. În contextul acestei zile, NM a adunat 10 întâmplări relatate de minoritățile sexuale de pe ambele maluri ale Nistrului în articolul «Любовь под страхом» («Dragoste cu frică»).

În ultimele zile, s-au intensificat tensiunile dintre Israel și gruparea HAMAS, fiind lansate sute de rachete de ambele părți. Unele dintre au lovit blocurile de locuit. NM a discutat cu mai mulți moldoveni stabiliți în Israel, care au povestit cum adăposturile împotriva atacurilor aeriene au devenit parte din viața lor cotidiană. Mai multe detalii în filmulețul „Nu vreau să-i spun copilului că este război”.

XS
SM
MD
LG