Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md:


Invitata rubricii este Natalia Tocarciuc.

„Tragedie într-o familie din Bălți. O fetiță de zece ani a fost găsită înecată. O fetiță de zece ani din Bălți a fost găsită înecată în această dimineață într-un bazin acvatic din Corlăteni. Copila mai era cu încă doi minori, de cinci și nouă ani, care s-au întors acasă și nu i-au comunicat familiei fetei despre cele întâmplate. Corpul neînsuflețit al copilului a fost depistat în această dimineață nu departe de locul unde au fost găsite hainele ei. Cadavrul a fost îndreptat la expertiza medico-legală pentru a stabili cu exactitate cauza decesului.

Deplasându-se la fața locului, grupa operativă a constatat că minora, cu vârsta de 10 ani, împreună cu încă doi copii, de 9 și 5 ani, toți locuitori ai mun. Bălți, au plecat la cariera din satul Corlăteni, unde se află o groapa plină cu apă, care s-a format natural, având o adâncime de aproximativ 10 m. La un moment dat victima, s-a dezbrăcat și a intrat în apă, unde peste ceva timp a dispărut de pe suprafață, a declarat ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Rîșcani, Ina Moscaliuc. Poliția urmează să elucideze toate circumstanțele producerii tragediei. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, 54 persoane inclusiv 5 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Un segment de drum proaspăt reparat din satul Nicoreni, raionul Drochia, a devenit mărul discordiei în localitate. Acesta este mult mai îngust decât cel vechi, iar șoferii nu mai pot circula pe două benzi. Oamenii spun că pe alocuri, drumul a fost îngustat cu un metru și jumătate. Lucrările de reabilitare au fost finisate acum două săptămâni. Drumarii au împrăștiat pietriș pe acostament. Oamenii se plâng că apele pluviale împrăștie prundișul pe drumul proaspăt asfaltat. Unii oameni spun însă că se mulțumesc și cu atât. Chiar dacă drumul nu este perfect, cel puțin au scăpat de gropi. Segmentul de drum reparat măsoară peste 600 de metri și a fost renovat în cadrul programului „Drumuri bune 2020”. Lucrările au costat peste un milion de lei. Autoritățile au declarat că drumul nu putea fi extins. În cest an, statul preconizează să cheltuie 1,37 miliarde de lei în cadrul Programului „Drumuri bune 2020”.

Angajații fermei de vaci din preajma orașului Bălți se plâng că nu și-au ridicat salariile de aproape jumătate de an. Ei spun că sunt hrăniți doar cu promisiuni și că sunt gata să se concedieze. Le este frică însă că nu vor primi niciun ban pentru munca depusă. Cei opt angajați au în grija lor aproape 80 de bovine. Ei spun că muncesc din greu, însă nu sunt auziți de angajator. Pentru a supraviețui, oamenii spun că sunt nevoiți să se împrumute. Unii au accesat credite pe care nu pot să le ramburseze deja de câteva luni. Muncitorii spun că au sesizat mai multe organe abilitate pentru a-și face dreptate, însă fără rezultat. Ferma de vaci se află în gestiunea Întreprinderii de Stat "Stațiunea Tehnologico-Experimentală" din Bălți. Acum câțiva ani, întreprinderea a intrat în fază de insolvabilitate din cauza unor datorii istorice. Cei din administrația fermei nu au răspuns la telefon pentru a ne spune când angajații își vor primi salariile.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG