Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la nordnews.md:

Un ziar în fiecare seară: nordnews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:37 0:00
Link direct„Citiți pe Nordnews.md că fabrica de jucării pentru ouă „Kinder” din Fălești și-a sistat temporar activitatea. Asta după ce mai mulți angajați au fost diagnosticați cu COVID- 19. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul Ședinței Comisiei Raionale pentru Situații Excepționale. Potrivit președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, muncitorii de la fabrică au fost plasați în carantină la domiciliu. Acesta a declarat că ar fi existat mai multe surse de infectare. Femeia din satul Ișcălău, diagnosticată ieri cu coronavirus și angajată la fabrică din Fălești, a intrat în contact cu o persoană recent revenită în țară. Și femeia din Călugăr a interacționat cu mai multe persoane, una dintre acestea fiind de aseamenea, angajată la fabrica dată”, a spus Sergiu Fîntînă.

Nordnews.md scrie că autoritățile din Bălți, anunță pe pagina oficială a primăriei, despre existența unei scheme frauduloase. Este vorba despre două femei care se dau drept reprezentante ale grupei mobile pentru monitorizarea respectării normelor igienico-sanitare în perioada pandemiei. Vineri, 27 martie, acestea au intrat într-un magazin de pe bulevardul Eminescu din oraș, de unde au cerut să li se ofere produse alimentare, alcool și țigări, pentru a nu raporta conducerii primăriei despre încălcările identificate. Într-un interviu pentru presa locală, viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, a spus că cele două femei au mustrat vânzătoarea pentru faptul că în magazin se află prea multe persoane și nu este respectată distanța socială. Pentru ca încălcările să fie trecute cu vederea, vânzătoarea a dat femeilor tot ce au cerut.

Un locuitor din Bălți a trimis la adresa portalului de știri Nordnews.md o secvență video filmată de la balcon. În imagine apare o doamnă într-o curte de bloc, care cheamă oamenii să cumpere… cartofi. Femeia este echipată cu halat și mănuși de protecție. Amintim că, la data de 17 martie curent, Parlamentul a adoptat hotărârea privind decretarea stării de urgență în Republica Moldova pe un termen de 60 de zile. Oamenii sunt îndemnați să se autoizoleze și să păstreze distanța socială de doi metri.”

XS
SM
MD
LG