Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la NordNews.md

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:28 0:00
Link direct

„Azi, pe Nordnews.md citiți că după jumătate de an de lupte și controverse, conducerea raionului Sîngerei ar putea fi preluată de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Asta după multiplele încercări de a demite actuala șefie a Consiliului raional, ultima tentativă eșuată a fost acum o zi, 28 mai. Președintele Administrației publice locale de nivelul II, Grigor Corcodel, spune că în spatele acestui joc murdar ar sta deputații PDM și PSRM. În opinia lui Corcodel acest lucru se întâmplă după ce el a decis, în luna martie, să părăsească rândurile Partidul Democrat, aliniindu-se formațiunii politice „Pro Moldova”. Potrivit alesului raional, acum o săptămână în regiune s-au deplasat doi deputați PSRM și unul PDM. Grigore Corcodel crede că aleșii poporului Alexandr Nesterovschi (PSRM), Vlad Batrâncea (PSRM) și Alexandru Jizdan (PDM) ar fi pus la cale demiterea acestuia, prin coruprea consilierilor raionali. Consiliera raională Magdalena Petrov, declară că i-au fost propuse sume impunătoare de bani pentru a vota la Ședinața Consiliului Raional demiterea din funcție a președintelui și vicepreședinților de raion.

Coordonatorul mișcărilor din culise la Consiliul raional Sângerei ar fi reprezentantul Partidului Acțiune și Solidaritate, Oleg Cernei. De această părere este vicepreședintele raionului, Ion Bîrsan. El a mai adăugat că Cernei este șantajat cu un dosar penal. Deputatul Alexandr Jizdan a recunoscut că, recent a întreprins o vizită la Sîngerei. El susține însă că a discutat doar cu membrii Partidului Democrat din Moldova. La ședința Consiliului Raional a fost prezent și deputatul socialiștilor, Alexandr Nesterovschi. Întrebat ce a făcut la Sîngerei, deputatul a declarat că a fost în ospeție.

Tot pe Nordnews.md citiți la Florești, funcțiile publice sunt oferite peste noapte. Asta susțin consilierii raionali din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Potrivit acestora, în funcțiile de conducere sunt promovați oameni afiliați Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat, fără a fi organizate concursuri și cu abateri grave de la lege. Acum două zile, prin decizia consilierilor din partea PSRM și PD vicepreședintele raionului Florești, Valeriu Ceapa s-a ales cu o nouă funcție, cea de șef al Direcției Raionale Asistență Socială și Protecția Familiei. Acum șase luni, Valeriu Ceapa în vârstă de 63 de ani a fost numit în funcția de vicepreședinte al raionulul Florești. Acesta susține că ideea de a fi șef la Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei îi aparține. Contactat telefonic, Valeriu Ceapa a recunoscut că a cerut un favor președintelui raionului Florești, Ștefan Paniș. Vicepreședintele raionului Florești, Alim Afonin, ne-a declarat însă, că numirile în funcții publice au loc doar prin concurs.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG