Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Silvia Rotaru de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:30 0:00
Link directLuni, 127 de persoane au fost confirmate pozitive la Covid-19, după procesarea a 696 de teste. Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Dintre cele 127 de cazuri, 11 sunt înregistrate în secția neurologie al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Numărul celor infectați a ajuns la 4.248, dintre care 2.693 sunt active, alte 1.423 de persoane s-au însănătoșit și 128 au decedat.

Potrivit ministrei sănătății, Viorica Dumbrăveanu, de marți Spitalul Ștefan Vodă își reia activitatea, după ce luni specialiștii ai ANSP și OMS au efectuat repetat instruirea personalului medical. Aici secțiile vor fi deschise treptat, începând cu secția chirurgie, secția boli infecțioase, dar și pediatrie.

Mai mulți medici din diverse spitale din Rusia au început să vorbească deschis despre gravele probleme de management și financiare din spitalele în care lucrează și care sunt implicare în tratamentul pacienților cu Covid-19. Unii doctori povestesc situații dramatice, greu de crezut pentru un om din afara sistemului.

„Problema a fost de la început, pentru că primele teste veneau în 7 zile, acum vin în trei zile, dar oricum în trei zile toți devin contaminați – și cei care inițial nu aveau Covid. Așa că în realitate, nimeni nu plecau nicăieri, toți rămâneau în aceste staționare. Era pur și simplu strașnic”, povestește chirurgul, Alexandru Vaniucov.

XS
SM
MD
LG