Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Sanatateinfo.md


Invitata rubricii este Silvia Rotaru.

Un ziar în fiecare seară: Sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

„Alte 120 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 537 de teste. 61 de cazuri s-au înregistrat doar în Municipiul Chișinău. Bilanțul persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus a ajuns la 25.482 de cazuri, dintre care 6.740 sunt active. 437 de pacienți sunt în stare gravă, iar 41 sunt intubați. De asemenea, 126 de persoane au fost declarate vindecate, iar alte 8 au decedat din cauza infecției.

Pacienții care s-au tratat de Covid-19 în cadrul Spitalului Clinic Republican Bălți, fiind în stare severă sau critică vor putea beneficia de Terapia de reabilitare cu ozon. Administrația Spitalului ne-a declarat că sunt în procesul procurării utilajului necesar pentru terapia cu ozon, iar cu o parte din bani contribuie însăși instituția.

Reabilitarea post-covid este la fel de importantă ca și prevenirea sau tratamentul infecției SARS-CoV-2, spune Directorul Spitalului Clinic Republican Bălți, Serghei Rotari, care se pregătește pentru reabilitarea acestor pacienți.

Covid-19 a afectat puternic acoperirea cu vaccinuri, screeningul și tratamentul cancerului, precum și serviciile de sănătate mintală, a declarat astăzi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă ce marchează șase luni de la declararea infecției SARS-CoV-2 ca „urgență pentru sănătatea publică de îngrijorare internațională”.

În urma unui sondaj, în care au fost implicate 103 țări și care a vizat perioada mai-iulie, s-a constatat că 67 la sută dintre țări au raportat perturbări în planificarea familiei și serviciile de contracepție. De asemenea, mai mult de jumătate dintre țări au raportat întreruperi în serviciile de îngrijire prenatală și mai mult de o treime dintre țări au raportat perturbări a îngrijirilor neonatale. Covid-19 a provocat daune sociale, economice și politice, a mai spus directorul OMS, atenționând statele că nu există o soluție magică anti-Covid și s-ar putea să nu existe niciodată. Ceea ce ne rămâne este să aplicăm recomandările de sănătate publică, singurele măsuri certe de a pune capăt pandemiei.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG