Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Maria-Victoria Racu de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

„În această săptămână Sănătate Info vine cu un șir de actualizări privind situația COVID-19 în țară. Astfel, conform bilanțului efectuat de Ministerul Sănătății, ne apropiem de cifra de 28000 de infectări cu SARS-CoV-2, 473 persoane se află în stare gravă, iar 31 de pacienți sunt conectați la aparatele de respirație asistată. În total, până la momentul actual au fost vindecate 19300 de persoane.

Pentru a face față numărului de infectați, încă două instituții medicale au fost activate pentru bolnavii cu COVID-19. Este vorba despre spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” și Spitalul Raional Ialoveni. Urmăriți situația la zi cu privire la noul coronavirus în Moldova în rubrica știri.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea forței de muncă, peste 400 de lucrători medicali lipsesc din sistem la ora actuală. Cei mai râvniți sunt asistenții medicali, înregistrându-se o lipsă de 230 de astfel de specialiști.

Totodată, rezultatele intermediare ale Universității de Stat de Medicină și Farmacie pentru concursul de admitere pentru anul 2020 indică la faptul că în acest an pentru studii au fost admise 1.035 de persoane, dintre care 439 la buget și 596 cu taxă.

În rubrica știri externe aflați despre „monstrul cel mare” care se răspândește pe Glob, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Este vorba despre perturbările în asigurarea unor servicii medicale esențiale în peste 50 de țări ale lumii. Printre acestea se numără tuberculoza, HIV și malaria. În cazul luptei cu aceste maladii, pandemia actuală poate arunca lumea înapoi cu minim un deceniu.

Aflați, de asemenea, și răspunsul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) la 11 întrebări frecvente cu privire la redeschiderea școlilor și revenirea copiilor la studii în condițiile pandemiei actuale.

Pe site-ul de știri utilitare sanoteca.md vă puteți informa în această săptămână despre zece mituri despre alăptare în contextul celebrării săptămânii mondiale a alăptării în perioada 1-7 august, impactul dispozitivelor electronice asupra sănătății ochilor copiilor și câteva sfaturi pentru părinți și pedagogi pentru a reduce impactul negativ al acestora.”

XS
SM
MD
LG