Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Silvia Rotaru de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:46 0:00
Link direct

„După mai bine de două luni de la anunțarea concursului pentru funcția de director pentru Spitalul Raional Criuleni și mai multe concursuri anulate, în sfârșit, la cârma instituției a fost ales un director în bază de concurs. Este vorba despre Aurica Roman, administratoarea unei clinici medicale private.

Aurica Roman a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, dar și Școala de Management în Sănătate Publică, iar din anul 2006 este administratoarea clinicii private On Clinic.

Totodată, alte 3 spitale raionale sunt în căutarea unui nou director. Este vorba despre Spitalul Raional Florești, Anenii noi și Orhei, pentru care Ministerul Sănătății a anunțat concurs de ocupare a funcției de director. Dosarele pot fi depuse până la 30 septembrie. Vom aminti că acum sunt în desfășurare mai multe concursuri pentru funcția de manager de spital - pentru Dispensarul Republican de Narcologie, Spitalul Raional Vulcănești, Cimișlia și Spitalul de Psihiatrie din Orhei.

Situația epidemiologică în Municipiul Chișinău continuă să fie îngrijorătoare, declară autoritățile locale. Dintre cele peste 42 de mii de cazuri de Covid19, 18.219 sunt înregistrate în Municipiul Chișinău. În acest moment, există 163 de focare de infecție, cele mai multe în suburbiile Durlești, Trușeni și Băcioi. De asemenea, în primele 10 zile de la începerea anului școlar, doar în Chișinău au fost înregistrate 225 de cazuri de Covid-19 printre elevi și cadre didactice și peste 1.300 de elevi și profesori sunt în autoizolare.

Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, în acest moment, în Municipiul Chișinău sunt monitorizate 10.133 de persoane, iar 5.177 de persoane sunt în concedii medicale, fiind suspectate sau confirmate, sau au fost în contact cu persoane infectate cu coronavirus.”

XS
SM
MD
LG