Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Maria-Victoria Racu de la sanatateinfo.md.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:00 0:00
Link direct

„Anul trecut, peste jumătate de milion de lei sau echivalentul a peste 30 de mii de euro au fost cheltuiți de către Compania Națională de Asigurări în Medicină pentru campanii de informare. Este vorba despre trei campanii cu prețul mediu de 190 mii de lei fiecare. Problema este că instituția nu explică cum s-au cheltuit mai exact acești bani, ci menționează doar că banii au fost alocați pentru tipărirea materialelor informaționale, pentru mentenanța unor sisteme informatice și cheltuielile de regie. Aflați despre ce campanii de informare este vorba și cum explică cheltuielile responsabilii pe site-ul sanatateinfo.md, în rubrica „banii tăi în sănătate”.

În rubrica „interviuri” aflați despre experiența deschiderii cabinetului individual la țară a unui medic de familie cu o experiență de muncă de peste 10 ani. La un an distanță aceasta ne povestește cu ce provocări și piedici s-a confruntat, dar și ce rezultate a obținut în acest interval de timp.

În aceeași rubrică aflați părerea unui medic psihiatru-narcolog despre situația Republicii Moldova la capitolul consumului de droguri pe fond de instabilitate socială și psihologică generată de pandemia COVID-19. Aflați că într-o țară mică precum Republica Moldova și-au făcut loc absolut toate tipurile de droguri existente la momentul actual, dar și că astăzi există consumatori supravegheați care abia au ajuns la vârsta de 14 ani.

Situația epidemiologică privind COVID-19 în Chișinău rămâne a fi dificilă, în continuare este stabilit codul roșu de pericol de infectare. Predomină formele grave și foarte grave, iar toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate. Ne apropiem de capacitatea maximă de spitalizare. De asemenea, avem o tendință de creștere a infecției printre cadrele medicale. Urmăriți datele actualizate cu privire la noul coronavirus zilnic în rubrica Știri.

Pe site-ul de știri utilitare sanoteca.md vă puteți informa în această săptămână despre ce reprezintă mai exact testul la anticorpi COVID-19 . Acesta este o investigație de laborator care vă demonstrează dacă ați fost sau nu infectat în trecut de noul coronavirus și trebuie efectuat, pentru evitarea rezultatelor false, la minim 14 zile de la debutul simptomelor.”

XS
SM
MD
LG