Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Ziarul de Gardă


Invitata este Diana Gaţcan de la Ziarul de Gardă.

„În ediția de joi a Ziarului de Gardă, în prag de alegeri prezidențiale, citiți un articol despre promisiunile și realizările lui Igor Dodon în cei patru ani de mandat. În campania electorală din 2016, Igor Dodon a făcut zeci de promisiuni și s-a declarat „ferm convins” că le va realiza, când va ajunge în fotoliul de președinte. Deși în raportul său de activitate, publicat și prezentat la trei ani și jumătate de mandat, Dodon ne asigura că a reușit să realizeze în proporție de 80-85% angajamentele asumate în campania electorală din 2016, în realitate, o bună parte dintre promisiunile sale au rămas doar pe hârtie, iar altele s-au materializat parțial.

În următorul număr al ziarului citiți un articol despre șeful Securității Interne din cadrul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, instituție subordonată președintelui, care, în prag de alegeri prezidențiale, a fost detașat în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Dubăsari, instituție care urmează să asigure respectarea ordinii publice și securitatea secțiilor de votare din mai multe localități din stânga Nistrului în cadrul scrutinului din 1 noiembrie. Detașarea nu a fost făcută publică și s-a produs în luna septembrie, urmând să fie valabilă în următoarele șase luni.

Tot joi găsiți și un text despre un primar din Cantemir care indică în declarația sa de avere și interese personale că nu deține niciun bun imobil în proprietate, în timp ce membrii familiei sale se bucură de posesia mai multor averi, unele dintre care primarul a decis, anterior, să le facă donație mamei sale.

La rubrica „Reporter Special” veți găsi părerile pensionarilor despre suportul financiar unic oferit la inițiativa lui Igor Dodon și aprobat de către Guvernul Chicu cu doar o lună înainte de alegerile prezidențiale.

Interviul din această săptămână a fost realizat cu șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko.”

XS
SM
MD
LG