Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: nordnews.md


Invitata este Natalia Tocarciuc de la nordnews.md.

Un ziar în fiecare seară: nordnews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:01 0:00
Link direct

„Troleibuzele din Bălți sunt dezinfectate de mântuială. În timp ce autoritățile anunță restricții după restricții, iar numărul de infectări cu Covid-19 este într-o creștere alarmantă, angajații Direcției Troleibuze Bălți, mimează că se lucrează. Mai mult, nimeni din muncitori nu poartă măști sau mănuși de protecție. Dezinfectarea transportului public se efectuează doar la două stații terminus din cele cinci existente în oraș. Apa cu clor este amestecată într-o găleată murdară din plastic. La stația „Aeroport” sunt delegate două persoane care asigură dezinfecția troleibuzelor, lucru cu care se isprăvesc în doar 10 secunde. Bălțenii mărturisesc că le este frică să urce în troleibuze, însă nu au o altă alegere.

Copiii din nordul țării, care au avut de suferit în urma abuzului sexual, violenței în familie sau traficului de persoane, vor putea beneficia de serviciile unui centru specializat. Sub același acoperiș, copiii vor avea parte de asistență psihologică, medicală, socială și juridică. Lucrările de construcție a primului Centru de tip Barnahus, sunt în plină desfășurare la Bălți. Pentru construcția Centrului regional, autoritățile locale din Bălți au oferit un spațiu cu o suprafață de aproape 200 de metri pătrați. De serviciile centrului vor beneficia, anual, peste 100 de copii din raioanele de nord ale țării. Centre similare vor fi deschise la Chișinău și Cahul.

Chiriașii din incinta centrului comercial UNIC din Bălți, amenință că vor înceta să mai plătească pentru spațiile ocupate. Asta după ce, administrația a obligat agenții economici să achite chiria pentru lunile în care nu au activat din cauza pandemiei, în pofida unor promisiuni făcute anterior. Mai mult, în plină criză de vânzări, oamenii sunt obligați să plătească taxe și pentru servicii comunale, care, până nu demult erau incluse în taxa lunară pentru chirie. Agenții economici susțin că dacă nu vor fi auziți de proprietarul centrului comercial, nu vor mai achita plata lunară pentru chirie începând cu luna mai. La telefon, administratoarea centrului comercial UNIC a refuzat să ofere vreun comentariu la acest subiect. A declarat doar că va discuta această problemă cu fiecare agent economic în parte.”

XS
SM
MD
LG