Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md


Invitata este Maria-Victoria Racu de la sanatateinfo.md

„Astăzi Sănătate Info vă invită să citiți o știre în care am încercat să aflăm de ce unele spitale raionale nu își publică informațiile despre banii pe care îi primesc de la Compania Națională de Asigurări în Medicină. Aflați ce răspund managerii spitalelor raionale din Șoldănești, Rezina și Orhei.

Un ziar în fiecare seară: sanatateinfo.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct

Urmăriți, de asemenea, și de ce moldovenii consideră inutilă polița de asigurare medicală obligatorie și cât de informați sunt la capitolul gestionării banilor achitați. I-am întrebat pe oameni de diverse profesii, cu diversă instruire și cultură generală ce știu ei despre felul în care sunt gestionați banii din Sănătate. Aflați răspunsurile acestora în rubrica „banii tăi în sănătate”.

În acest an Executivul a decis ca Premiul Național să fie decernat mai multor medici, întrucât criza pandemică a pus presiuni pe sistemul medical și cadrele medicale au mult mai multe responsabilități decât până la pandemie.

Criza generată de pandemia noului coronavirus a fost discutată în detalii săptămâna trecută și în plenul Parlamentului, unde ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a venit cu cifre despre banii cheltuiți pentru echipamentele medicale, comparând sistemul medical din Moldova cu un pacient grav bolnav, afectat de schemele de corupție. Infecția SARS-CoV-2 a fost un test pentru sistemul medical, rezultatele acestuia fiind grave. Urmăriți toate argumentele ministrei în rubrica „știri”.

Un studiu nou publicat în revista de specialitate The Lancet, efectuat în Spania, una dintre cele mai afectate țări din Europa, a concluzionat că imunitatea colectivă împotriva COVID-19 nu poate fi atinsă. Din cei peste 61 de mii de spanioli implicați în studiu, doar 5% au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus.

Pe site-ul de știri utilitare sanoteca.md vă puteți informa în această săptămână despre metodele eficiente de reducere a febrei la copii, dar și trucurile frecvent utilizate, lipsite de folos, care pot fi dăunătoare. Aflați și după ce criterii să alegeți un dezinfectant bun pentru mâini, dar și cum să conservați cu folos fructele și legumele pentru perioada de iarnă.”

XS
SM
MD
LG