Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:22 0:00
Link direct

„Portalul Anticoruptie.md relatează despre faptul că Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, își dorește să fie promovat în calitate de judecător la Curtea de Apel. Victor Micu este în prezent magistrat la Judecătoria Chișinău, iar marți, 21 martie, CSM urmează să examineze solicitarea judecătorului de a fi verificat de către Colegiul de evaluare, Colegiul pentru selecție și Comisia unică a Institutului Național al Justiției în vederea promovării în instanța ierarhic superioară..

Dintr-o anchetă publicată pe portalul Anticoruptie.md aflaţi că mai multe camere de audiere a copiilor, reparate și amenajate pe banii donatorilor străini, nu au fost utilizate niciodată în ultimii doi ani. Pentru că nu și-au coordonat eforturile, autoritățile au irosit banii și au dotat câteva zeci de camere de acest fel, cele mai multe din care nu corespund standardelor. În timp ce în unele raioane au fost deschise și câte trei camere pentru copii, în altele nu există niciuna. Totodată, autoritățile au ratat o investiție de o sută de mii de euro din partea partenerilor norvegieni pentru deschiderea la Chișinău a unui centru pentru audierea minorilor.

O altă investigaţie arată că de când liberalul Iurie Dîrda şi-a început activitatea politică, una dintre companiile sale, Dansicons SRL, a ridicat câteva complexe rezidenţiale în cadrul unor proiecte investiţionale realizate în parteneriat cu statul. Printre cele mai mari afaceri a fost cea cu Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) „Nicolae Testemiţanu”. În baza unui contract cu instituția, Dansicons SRL a construit, pe un teren al statului, 34 de blocuri de locuinţe, o treime dintre apartamente fiind vândute la preţ preferenţial angajaţilor din domeniul Sănătăţii. Ce a rezultat în urma acestei afaceri aflaţi de pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG