Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: ecopresa.md


Invitata este Cristina Straton de la ecopresa.md.

Un ziar în fiecare seară: ecopresa.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

„Un proiect care vine să diminueze din consecințele secetelor” și „proiect revoluționar” – astfel au descris ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju și prim-ministrul Ion Chicu, Regulamentul privind irigarea cu apă din subteran aprobat în ședința Guvernului din 19 august. Document care nu ține cont de poziția oficială a Academiei de Științe, comunității științifice și de mediu, societății civile, care au declarat că permiterea irigării cu apă din subteran este abuz împotriva naturii și a oamenilor. Detalii la acest subiect găsiți pe ecopresa.md.

Revoltați de decizia Guvernului, tinerii activiști de mediu au organizat un protest alternativ. Astfel, pentru a evita aglomerările, doritorii de a participa sunt invitați să protesteze prin lăsarea unui mesaj cu creta în faţa Ministerului Agriculturii.

Tot pe ecopresa.md, aflăm că Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic a lansat un proiect susținut de UE „Responsabilizare prin informare în localitățile codrene”, prin care își propune să informeze cetățenii din raionul Strășeni despre beneficiile proiectelor Uniunii Europene. În cadrul proiectului se va desfășura o campanie de informare privind mediu, clima şi energia durabilă. Astfel, vor fi realizate mai multe materiale jurnalistice, printre care materiale multimedia, istorii de succes despre și pentru locuitorii din raionul Strășeni.

În loc de peisaje, vizitatorii ajunși la Duruitoarea, Râșcani, „admiră” exploziile la cariera de piatră din apropierea satului. Momentul unei bubuituri a fost surprins de unul dintre vizitatorii regiunii. Potrivit experților, extragerea calcarului prin explozie este cea mai ieftină metodă, dar și cu cel mai mare impact de mediu. Imagini cu momentul exploziei găsiți pe ecopresa.md

Anul acesta, Moldova va marca pentru prima dată pe șapte septembrie – Ziua internațională a aerului curat pentru cerul albastru. Acțiunea își propune să sporească gradul de conștientizare și informare a societății referitor la importanța aerului curat pentru sănătate, productivitate, economie și mediu. În acest sens, este lansat un apel universal la acțiune în fața provocărilor de mediu, în vederea atingerii Obiectivelor Globale de Dezvoltare Durabilă.

Pentru mai multe știri la zi despre mediu și situația ecologică din lume și R. Moldova intrați pe ecopresa.md.”

(A consemnat Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG