„Despre complexul rezidențial care ar putea fi construit în singura zonă medievală care s-a păstrat în capitală „GAZETA de Chișinău” a discutat cu cercetătorul ştiinţific principal la Institutul Patrimoniului Cultural, Mariana Șlapac, despre valoarea istorică și arheologică a zonei de protecție a monumentului. Citez: „Am impresia că arhitecții au elaborat proiectul fără a vedea ce-i în jur. S-au așezat, au făcut un exercițiu în atelier și au desenat o casă. Problema cea mai complicată în nucleul istoric al unui oraș este de a încadra o arhitectură în spațiul înconjurător. Această problemă n-a fost deloc rezolvată. Nici arhitectura nu se încadrează. Ea domină toată zona. Ea eclipsează biserica și Circul. Este absolut străină spiritului locului. Nu se permite o asemenea plombă în țesutul urban al unui loc unde într-adevăr se cere doar o zonă verde sau construcții foarte, foarte joase.”
„Hotarul de la Nistru, tot mai sufocant” este titlul unui alt articol publicat în săptămânalul „GAZETA de Chișinău”. Deși Chişinăul a cerut în repetate rânduri Tiraspolului să ridice interdicțiile de circulație, instituite în Zona de Securitate sub pretextul pandemiei, subliniind că acest lucru încalcă drepturile cetățenilor și face imposibil accesul oamenilor inclusiv la serviciile medicale oferite de RM, Tiraspolul continuă să se opună acestui proces. Sergiu Oprea, primarul de Corjova, Dubăsari, le aduce pensiile bătrânilor de la oficiul poștal din satul vecin, dar și unele medicamentele prescrise. Citez: „Medicamentele sunt procurate de peste Nistru. Apoi merg și le iau pensiile cu ajutorul procurii. Îndeplinesc toate funcțiile pe care trebuie să le îndeplinească instituțiile desconcentrate ale statului într-o localitate. În opinia mea, nu pandemia ne-a făcut viața grea, ci politica și interesele economice ale celor care au acaparat această regiune. Un singur lucru dorim, să fie ridicată carantina și să ni se permită să mergem liber, nu monitorizați de camere video, și fără să completăm fișe „migraționale” ca să ajungem acasă”, a spus primarul.
Tot în ediția de mâine a „Gazetei de Chișinău ” citiți articolul „Despre lupta pentru putere la Criuleni”. Citez: „De aproape un an administraţia raionului Criuleni s-a transformat într-un ring al luptelor pentru putere. Scenariile sunt diverse, cu formarea coaliţiilor peste noapte şi traseism politic. De fapt, consilierii raionali par să fi renunţat la doctrine, aspiraţii geopolitice şi statutul partidelor pe care le reprezintă şi ar fi gata să facă coaliţie şi cu dracul doar ca să-și facă interesele. În administraţia raionul Criuleni se conturează două cercuri de interese care luptă pentru a conduce, măcar din umbră, raionul. Iar cei ce au de pierdut sunt oamenii care le-au încredințat votul”.
Adrian Ciubotaru în editorialul său scrie dacă „Are nevoie Republica Moldova de alegeri anticipate?”
„Gazeta de Chișinău” publică și un reportaj „CFM: pe cale de a deraia”, unde aflați de ce angajații și pasagerii nu își pot imagina viața fără trenuri.”