Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Nordnews.md


Invitata noastră este Natalia Tocarciuc de la portalul nordnews.md

Un ziar în fiecare seară: NordNews.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:22 0:00
Link direct

„Nordnews.md scrie că Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a felicitat locuitorii din Bălți cu ocazia Hramului Orașului. Politicianul a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din fața primăriei. Năstase nu a mers însă, să-l felicite personal pe edilul de Bălți, Renato Usatîi.

Cât despre denunțul său la Procuratura Generală, în care solicită anchetarea penală și tragerea la răspundere a lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, Năstase spune că cei doi trebuie să răspundă în fața legii pentru că au făcut de rușine Republica Moldova. Amintim că, acum patru zile, o nouă înregistrare video, în care apar Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și unul dintre apropiații acestuia, Serghei Iaralov a fost publicată de către deputatul Iurie Reniță. În imagini se vede cum Plahotniuc îi dă lui Dodon o pungă neagră, care ar fi plină cu bani.

Tot pe Nordnews.md, citiți că numărul sporit de accidente rutiere din ultima perioadă, a motivat polițiștii să demareze o campanie națională pentru prevenirea tragediilor în trafic. Doar la Bălți, de la începutul anului curent, au avut loc 17 accidente rutiere, soldate cu trei persoane decedate și alte 15 traumatizate. Recent, o fetiță de 11 ani din Bălți a fost lovită de o ambulanță, chiar pe trecerea de pietoni. Copila a ajuns în stare gravă la spital. Iar un biciclist de 52 de ani a murit după ce a fost lovit în plin de un automobil. Viteza excesivă, discuțiile la telefon și șofatul în stare de ebrietate, sunt principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere. Campania națională care are ca scop reducerea riscurilor producerii accidentelor de circulație va dura 10 zile, timp în care, oamenii legii vor patrula non-stop drumurile din țară.

Pe Nordnews.md aflați povestea familiei Balaniuc din satul Petropavlovca, raionul Sângerei, în care cresc trei copii. Locuiesc într-o casă avariată, cu pereți găuriți și acoperiș care curge. Nu au avut vreodată apeduct, iar de canalizare nici pomină. Frații nu visează la jucării și dulciuri, ci doar la biciclete. Nu pentru distrații și plimbări, dar pentru a o putea ajuta pe mama lor în treburile gospodărești. Dorințele lor pot deveni realitate, grație unei campanii inițiate de Caritas Moldova „Culege visurile copilăriei”. În cadrul campaniei, în cinci locații din țară, copiii își pot agăța de copaci scrisorile cu cele mai mari dorințe. Campania „ Culege visurile copilăriei” va demara de pe 25 mai. Până în prezent, peste 200 de copiii din Republica Moldova și-au împărtășit visele.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG