Linkuri accesibilitate

UNHCR: numărul refugiaților ucraineni a depășit 2,8 milioane


Concert caritabil pentru refugiații ucraineni We Are One, București 13 martie 2022.

În mai puțin de trei săptămâni de la începutul invaziei rusești în Ucraina, peste 2,8 milioane de oameni au fugit din fața războiului, potrivit Agenției ONU pentru refugiați (UNHCR), cei mai mulți dintre ei ajungând în cinci țări vecine.

  • Polonia a primit cea mai mare parte a refugiaților, aproximativ 1,7 milioane de oameni. Joia trecută, în cursul vizitei vicepreședintei americane Kamala Harris, președintele Poloniei Andrzej Duda avertiza: „Dacă nu primim asistență internațională, criza refugiaților se va termina într-un dezastru”.
  • Ungaria a primit peste 255.000 de refugiați.
  • Slovacia a primit și ea peste 200.000 de refugiați ucraineni, cărora le-a acordat „protecție temporară”, un statut care le oferă asistență medicală gratuită și dreptul de a lucra.
  • În Moldova se află peste 107.000 de refugiați din Ucraina, iar premierul Natalia Gavriliță a estimat că acum fiecare al optulea copil din țară este un refugiat.
  • România a primit aproape 85.000 de refugiați din Ucraina. Guvernul de la București a dat asigurări că toți copiii refugiați care rămân în această țară vor putea merge la școală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG