Linkuri accesibilitate

Uniunea Europeană a adoptat noi sancțiuni în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei


Uniunea Europeană a adoptat cel de-al zecelea pachet de sancțiuni, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina și vizează 121 de persoane și entități, care susțin războiul sau răspândesc propagandă, transmit AFP și AP.

Măsurile convenite pe 24 februarie, seara târziu, în cadrul Consiliului Uniunii Europene, înainte de adoptarea oficială de sâmbătă, vizează înghețarea activelor deținute de trei bănci rusești și șapte „entități” iraniene, companii, agenții, partide politice sau alte organizații, care produc drone militare, suspectate că au fost folosite de Rusia în timpul războiului.

UE își propune ca prin aprobarea noului pachet de sancțiuni să împiedice finanțarea războiului și ca Rusia să fie lipsită de piese de schimb pentru armamentul folosit în războiul din Ucraina. Runda succesivă de măsuri UE reprezintă „cele mai ample sancțiuni de până acum – epuizând arsenalul de război al Rusiei și mușcând adânc în economia acesteia. De asemenea, creștem presiunea asupra celor care încearcă să eludeze sancțiunile noastre”, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Aceste măsuri sunt aprobate după sancțiunile anunțate vineri de Statele Unite și Marea Britanie și reprezintă o continuitate a declarației G7, care avertiza cu privire la sancțiuni pentru orice țară care încurajează Rusia în războiul său.

  • 16x9 Image

    Virginia Nica

    Sunt parte a echipei Europei Libere Moldova din august 2022 și realizez materiale scrise, audio și video despre economie și, în mod special, despre agricultură. După ce am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova în 2005, am activat în mai multe redacții de presă tipărită și online.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG