Linkuri accesibilitate

Uraganul Ida a cauzat decesul a cel puțin 48 de persoane în nord-estul SUA


Inundațiile cauzate de uraganul Ida au ucis cel puțin 48 de persoane în nord-estul Statelor Unite, la câteva zile după ce lovise statul Louisiana, pe coasta Golfului Mexic. Furtuna a provocat ploi torențiale în seara zilei de 1 septembrie și dimineața zilei de 2 septembrie, din Maryland până la New York. Majoritatea victimelor au murit când apele inundațiilor luat pe sus mașinile sau s-au înecat în apartamentele din subsol, inundate.

Numărul deceselor a fost cel mai mare în New Jersey, unde au murit cel puțin 25 de persoane. Guvernatorii din statele New York și New Jersey au cerut locuitorilor să rămână acasă, în timp ce echipajele lucrează pentru a curăța drumurile și a restabili serviciile de transport. Președintele Joe Biden a aprobat declararea stării de urgență în ambele state și a ordonat asistență federală pentru a suplimenta eforturile de reacție la nivel local și de stat. Mai multe tornade au lovit mai multe state, doborând copaci și provocând daune la sute de case.

Aproape 170.000 de oameni au rămas fără energie electrică pe 2 septembrie în patru state din nord-est, cele mai lovite de ploi peste noapte. Serviciul Național de Meteorologie a declarat că în unele zone din nord-est au căzut 15-20 de centimetri de apă în 48 de ore. În unele zone, 7 până la 13 centimetri de ploaie au căzut în numai o oră. În Central Park, la New York, a fost înregistrată o ploaie record de 8 centimetri în timp de o oră.

Distrugerile provocate de furtună vin după ce Ida a lovit Louisiana ca un uragan de categoria 4 la 29 august, provocând inundații masive și distrugeri pe scară largă. Cel puțin 10 persoane au fost omorâte în Louisiana, Mississippi și Alabama. Aproape un milion de gospodării sunt încă lipsite de curent electric în Louisiana, inclusiv la New Orleans.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG