Linkuri accesibilitate

Uraganul „Ida”: New Orleans - 400.000 de locuitori fără electricitate


Zeci de mii de oameni au fugit de uraganul „Ida” care a lovit statul american Lousiana, SUA, 29 august 2021.

Uraganul „Ida” a lovit puternic orașul american New Orleans duminică, fiind una din cele mai puternice furtuni din statul Louisiana. S-a anunțat că orașul, cu 400 de mii de locuitori, a rămas fără energie electrică, singura sursă de energie fiind generatoarele.

New Orleans, statul Lousiana, SUA, 29 august 2021
New Orleans, statul Lousiana, SUA, 29 august 2021

Centrul Național pentru Uragane (NHC) a spus că începând cu ora 20, ora locală, ochiul furtunii se afla chiar la vest de New Orleans. „Ida” a slăbit la o furtună de categoria 3, cu vânturi de peste 180 de kilometri pe oră, care a provocat și inundații fulgerătoare. Inițial , uraganul fusese unul de categoria 4 cu vânturi de peste 240 de kilometri pe oră. Categoria 4 este al doilea cel mai înalt nivel de pe scara uraganelor, capabilă să provoace daune imense iar după astfel de furtuni, întreruperile de curent pot dura săptămâni până la luni, făcând zona nelocuibilă.

New Orleans, statul Lousiana, SUA, 29 august 2021
New Orleans, statul Lousiana, SUA, 29 august 2021

„Acesta va fi un uragan devastator, o furtună care pune viața în pericol ... ”, a avertizat președintele Joe Biden după întâlnirea cu șeful Agenției Federale de Management al Urgențelor (FEMA) din Washington.

Ca urmare a avertismentelor, zeci de mii de oameni s-au refugiat în siguranță, părăsind zonele joase și de coastă, cele mai periclitate de uragan.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG