Linkuri accesibilitate

Ursula van der Leyen și Angela Merkel: granițele interne ale UE nu trebuie închise


Paris, Place de la Contrescarpe, 30 octombrie 2020.

Șefa Comisiei Europene Ursula van der Leyen și cancelarul german Angela Merkel spun că granițele interne ale Uniunii Europene nu trebuie închise pentru transportul de bunuri, în ciuda creșterii vertiginoase a numărului de infectări cu Covid-19 pe continentul european.

Vorbind după videoconferința cu liderii europeni de joi, van der Leyen a spus că închiderea granițelor în luna martie nu a oprit răspîndirea viruslui, dar a dăunat pieței comune prin restrîngerea circulației mărfurilor. Cetățenii Uniunii Europene trebuie să-și limiteze deplasările la călătorii esențiale pentru moment, a mai spus șefa executivului Uniunii Europene.

Peste un milion 300 de mii de noi infectări au fost înregistrate în Europa numai săptămâna trecută, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății. Șefa guvernului german Angela Merkel le-a spus joi omologilor săi din Uniunea Europeană că granițele trebuie să rămână deschise pentru ca mărfurile să poate circula, o circulație economică funcțională fiind importantă pentru Germania ca țară aflată în mijlocul Europei.

Franța, Germania, Belgia, Italia, Spania și Cehia au anunțat măsuri de izolare mai mult sau mai puțin severe după creșterea vertiginoasă a infectărilor.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG