Linkuri accesibilitate

Ursula von der Leyen: „Nu există discuţii politice cu talibanii, ci doar contacte operaţionale”


Președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, prim-ministrul spaniol, Pedro Sánchez și președintele Consiliului European, Charles Michel, la conferința de presă în Torrejon de Ardoz, 21 august 2021

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a subliniat sâmbătă, în timpul unei vizite la baza aeriană militară din Torrejón de Ardoz (Madrid), că nu există discuţii politice cu talibanii, nici recunoaşterea lor, ci doar contacte operaţionale, potrivit El Pais. „ Nu există discuţii politice cu talibanii, nu există recunoaştere”.Von der Leyen a mai spus că situaţia este „extrem de neclară”, însă „ajutorul pentru dezvoltare trebuie să continue”.

Despre Spania şi implicarea în problema refugiaţilor, ea a spus că este „un exemplu a ceea ce este sufletul Europei”. „Ceea ce vedem este o tragedie pentru Afganistan şi o lovitură foarte dură pentru comunitatea internaţională. Este responsabilitatea noastră morală să ajutăm. Nu doar pe cei care ajung în Europa, ci şi pe cei care au rămas în Afganistan. Comisia lucrează pentru creşterea ajutorului umanitar”. ” Nu va putea fi dat niciun euro din ajutor umanitar unui regim care le neagă femeilor drepturile”, a spus comisarul european.

Von der Leyen a vizitat baza aeriană din Torrejón împreună cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, Josep Borrell, şi cu prim-ministrul spaniol, Pedro Sánchez.

Acesta din urmă a spus de asemenea că implicarea ţării sale în misiunea de 20 de ani a NATO din Afganistan nu a fost în van şi că „situaţia de la Kabul este foarte complexă şi îngrijorătoare”. Spania a avut programate pentru 21 august alte două zboruri de evacuare.

Vezi comentarii (1)

Acest forum a fost închis
Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG