Linkuri accesibilitate

Ursula von der Leyen: Statele UE vor fi în fața unei „decizii istorice” la summitul din 23-24 iunie


Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen și președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, Kiev, 11 iunie 2022.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a spus că statele UE vor fi în fața unei „decizii istorice” la summit-ul din 23-24 iunie, când vor trebuie să aleagă dacă să ofere sau nu Ucrainei statutul de țară candidată, relatează DPA. „Sper ca peste 20 de ani , când vom privi înapoi,. să putem spune că am făcut lucrul potrivit”, le-a spus jurnaliștilor șefa Comisiei Europene pe drumul de întoarcere de la Kiev în Polonia. Provocarea va fi să se iasă din summit-ul UE din 23-24 iunie cu o poziție unificată „care să reflecte anvergura acestei decizii istorice”.

Von der Leyen a călătorit la Kiev pentru a discuta cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski între altele, relatează DPA, și despre punctele rămase în dispută din cererea Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană.

Executivul european va da publicității la sfârșitul săptămânii viitoare recomandările privind acordarea sau nu Ucrainei a statului de țară candidat la intrarea în Uniunea Europeană. Ucraina a ajuns la multe rezultate în anii din urmă, dar român încă multe de făcut, a spus von der Leyen pe drumul de întoarcere în Polonia. „Recomandarea noastră va avea grijă să reflecte asta”, a adăugat ea.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG