Linkuri accesibilitate

USR propune adoptarea unei declarații în Parlament României de condamnare a situației din Belarus


Dan Barna, președinte USR

Luni, deputași USR (Uniunea Slavați România) au propus un proiect de declarație comună a celor două camere ale Parlamentului României cu privire la încălcarea drepturilor fundamentale ale omului în Belarus.

„Am cerut astăzi Parlamentului României să adopte o declarație de solidaritate cu sutele de mii de cetățeni din Belarus care își cer în stradă dreptul de a-și decide soarta.

În calitate de cetățeni ai unei țări care și-a câștigat libertatea plătind un preț greu în vieți omenești, noi, ca români și europeni, nu putem asista pasivi la lupta pentru democrație și drepturi civile a bielorușilor. Sper că acest punct de vedere va fi împărtășit de toate partidele din parlamentul nostru", motivează Dan Barna, pe Facebook, decizia formațiunii pe care o conduce.

„Regimul Lukashenko e, în acest moment, unul ilegitim. La vârful său se află o sosie a lui Ceaușescu care, până la urmă, va fi îndepărtată de la putere. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru bieloruși și pentru întreaga Europă", mai arată Dan Barna.

La rândul său, senatorul Radu Mihail cere ca partidele parlamentare să înţeleagă urgenţa momentului şi să nu tergiverseze procedurile.

Mai multe: romania.europalibera.org

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG