Linkuri accesibilitate

Uzina unde se produc rachetele Neptun a fost parțial distrusă de armata rusă


Sistemul de rachete Neptun (arhivă)
Sistemul de rachete Neptun (arhivă)

O uzină militară ucraineană din apropiere de Kiev, unde se produc rachetele Neptun, folosite se pare joi de armata ucraineană pentru a scufunda crucișătorul rus Moskva, a fost parțial distrusă noaptea trecută într-un atac aerian al armatei ruse, a relatat vineri un jurnalist al agenției France Presse aflat la fața locului. O hală și o clădire de birouri de la uzina Vizar, aflată lângă aeroportului internațional de la Kiev, au suferit pagube serioase.

Ceva mai devreme, Rusia a anunțat că a bombardat de pe mare fabrica respectivă cu rachete cu rază lungă de acțiune de tip Kalibr. Potrivit unei declarații de pe website-ul producătorului ucrainean de armament Ukroboronprom, fabrica Vizar producea rachete Neptun.

Atacul rusesc a avut loc la o zi după ce Ucraina a susținut că a distrus crucișătorul Moskva cu rachete Neptun, de producție locală.

Moscova a confirmat joi numai pierderea vasului, afirmând că la bordul navei lansatoare de rachete cu o lungime de 186 de metri a izbucnit un incendiu, ceea ce a provocat explozia muniţiei. Crucișătorul s-a scufundat în timp ce era remorcat până la cel mai apropiat port.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG