Linkuri accesibilitate

CC din Franța: prevederile privind vaccinarea anti-covid sunt constituționale


Proteste anti-vaccin la Paris, 2021

Curtea Constituțională a Franței a decis că cerințele de vaccinare pentru profesioniștii din domeniul sănătății și o nouă lege care impune oamenilor să posede permise de sănătate pentru a intra în restaurante sau pentru a călători în trenuri și avioane sunt constituționale.

Decizia a venit pe fundalul unor proteste masive împotriva măsurilor restrictive epidemiologice și după propunerile avansate de guvernul de la Paris și promovate masiv de președintele Emanuel Macron. El a fost acuzat de impunea unei „dictaturi a sănătații”.

Curtea Constituțională a respins o parte a legii care ar fi permis concedierea lucrătorilor din domeniul sănătății pe contracte pe termen scurt care au refuzat vaccinarea obligatorie.

Legea franceză urmează să intre în vigoare la mijlocul lunii septembrie.

În Franța a crescut numărul persoanelor vaccinate anti-COVID, după anunțul președintelui despe noua legislație, cu atât mai mult cu cât și Franța, ca și alte țări europene, se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri datorat variantei Delta a virusului, despre care experții susțin că este mult mai contagioasă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG