Linkuri accesibilitate

Președintele american Biden anunță noi măsuri pentru a accelera vaccinarea anti-Covid


Președintele american Joe Biden la Casa Albă, Washington, 9 septembrie 2021.
Președintele american Joe Biden la Casa Albă, Washington, 9 septembrie 2021.

Președintele Joe Biden a anunțat o serie de măsuri care ar putea obliga până la 100 de milioane de americani să se vaccineze anti-Covid, ca reacție la ritmul lent de vaccinare și pentru a reduce o creștere a noilor cazuri de COVID-19 cauzate de varianta delta extrem de contagioasă. Vorbind la Casa Albă din 9 septembrie, Biden i-a criticat pe cei aproximativ 80 de milioane de americani care nu sunt încă vaccinați, în ciuda faptului că au la dispoziție vaccinuri anti-Covid de luni de zile, ceea ce a dus la creșterea dramatică a cazurilor de spitalizări și decese mai ales în rândul acestora, a celor nevaccinați.

„Am avut răbdare. Răbdarea noastră se epuizează pentru că plătim cu toții refuzul vostru” a spus Biden.

În viitor, angajații firmelor cu peste 100 de lucrători trebuie să se vaccineze sau să se testeze odată pe săptămână, iar firmele respective riscă să fie penalizate dacă nu respectă regula. O decizie care are putea afecta peste 80 de milioane de persoane din sectorul privat, a estimat Casa Albă.

Totodată, devine obligatorie vaccinarea pentru toate structurile federale, fie că este vorba de angajați sau colaboratori, eliminând astfel posibilitatea ca acești să se testeze regulat în loc de a se vaccina.

Administrația Biden impune, de asemenea, vaccinarea obligatorie pentru cei care lucrează în instituții cu finanțare guvernamentală, ceea ce vizează aproximativ 17 milioane de persoane.

Rata zilnică de noi contaminări cu coronavirus se ridică în acest moment, în Statele Unite, la aproximativ 150.000 de cazuri.

Infecțiile cu coronavirus sunt de peste zece ori mai mari decât trebuie pentru a pune capăt pandemiei, a declarat tot joi, Anthony S. Fauci, expertul național în combaterea bolilor infecțioase, pentru site-ul de știri politice Axios.

„Într-o țară de mărimea noastră, nu-și poți permite 100.000 de infecții pe zi. Trebuie să scazi cu mult sub 10.000 înainte de a te simți în siguranță” a declarat Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase.

XS
SM
MD
LG